NDS - Nordic Drilling System
Pierre Entreprenad

Industrigolv & Betongrenovering


Pierre Entreprenad har installerat industrigolvbeläggningar sedan 1972 och har sedan dess lagt hundratusentals kvadratmeter golvbeläggning i hela Sverige. Vi har med framgång renoverat allt från golv i verkstadslokaler, simbassänger, storkök och stora lagerutrymmen till beläggningar på broar, terrasser och parkeringsdäck. Vi utför även den tekniska undersökningen och skadeutredningen som bör göras innan renovering.

Vi har också stor erfarenhet att inspektera, riva samt att renovera vattentorn. Vi har med framgång genomfört ett stort antal uppdrag runt om i Gävle, Valbo, Älvkarleby och Ockelbo med allt från att montera ner hela vattentorn till att renovera dess insida, måla om fasad samt att inspektera och besiktiga dessa.

 

HTC superfloor


Ett betonggolv kan bli så mycket mer än en rå, kall och tråkig yta. Med HTC-Processen™ plockar du mekaniskt fram ett golv som är slitstarkt, snyggt, miljösmart och enkelt att underhålla. HTC-Superfloor™ passar nästan överallt. Den förädlade naturliga och blanka ytan ger en positiv upplevelse i butiksmiljöer. Jämnheten och den enorma slitstyrkan som följer HTC-Processen™ uppskattas högt i industriverksamheter och lager.

HTC-Superfloor™ gör att ytan blir mycket enkel att städa och underhålla som är ett av dom kraven som ställs på bland annat skolmiljöer, sjukhus och andra högt trafikerade områden.

 

Säkerhet genom slipning

HTC superfloor™ erbjuder fantastisk säkerhet genom sin brandklassning EU, A1FL (96/603/EC) och är helt brandsäker.


På många ställen inom industrier och tillverkning ställs krav på ESD säkra golv och då är dessa golv optimala.


HTC Superfloor™ har testats enligt EN 1815:1997, SS-EN 61340-5-1, IEC 61340-4-1 och uppfyller den amerikanska ANSI/ESD-standarden, vilket gör det till ett utmärkt golv även för känsliga miljöer.

 

Hållbarhet – en viktig faktor när du väljer golv.

HTC superfloor™ använder minimalt med kemikalier gentemot andra golvlösningar för hårt trafikerade miljöer.


Processen har en väldigt låg energikonsumtion per kvadratmeter (5kWh/m2), jämfört med tex Akryl (49kWh/m2) eller Vinyl (23kWh/m2).

 

Dom 4 olika slipkoncepten:

Platinum är det bästa av det bästa. Genom att slipa och polera golvet i fler omgångar får du ett slätare, jämnare golv med större ballastexponering och oslagbar slitstyrka. Platinum är den mest populära ytfinishen och passar i de allra flesta applikationer.


Guld innebär att golvet inte slipas lika djupt som Platinum. Däremot poleras golvet till samma glans. Guld kan därför vara ett bra alternativ för betonggolv som redan är jämna och släta.


Silver är en mattare variant av Platinum, eftersom slipdjupet är detsamma. Dock ingår färre polersteg. Det ger alltså ett matt, men starkt golv.
Brons är den enklaste HTC Superfloor™-ytan, där den översta delen av betongen finslipas. Ballasten friläggs inte. Detta ger en slät och matt yta, med något lägre slitstyrka. Passar därför bäst i applikationer med begränsat slitage.

 

Industrigolv


Inom avdelningen industrigolvbeläggningar utför vi epoxi-, akryl- och polyuretan-beläggningar.
Epoxibeläggningar ger snygga, kemikalieresistenta och lättstädade golv för allt från storkök till verkstadslokaler. Epoxiinjektering innebär att man tätar betong med flytande pasta. Denna unika metod tätar bland annat läckage i sprickor som uppstått i betong. Ett epoxigolv läggs normalt i tjockleken 1,5-4mm men kan även läggas tjockare vid behov. Beläggningen kan fås med eller utan struktur för att halkskydd.


Fördelar med epoxigolv:

 • Epoxi har en tät beläggning och är vattentäta. Det skyddar därmed betongen och är hygienisk och lättstädad.
 • Epoxi tål det flesta kemikalier, salt och oljor och har där med god kemikaliebeständighet.
 • Då golvet avsaknar fogar och motstånd mot kemikalier så är det väldigt lättstädade.
 • Golven är lättreparerade om skada skulle uppstå då reparation kan utföras lokalt utan att påverka rastrerande yta.
 • Epoxi fäster på de flesta typer av material och kan därför användas på de flesta underlag.
 • Epoxi kan även väljas i stort sett vilken kulört som helst, vilket innebär att du kan dela av golven eller göra markeringar med olika färger.

 

Akrylgolv erbjuder en snabb installation då det i snitt tar cirka 2 timmar innan du kan gå på golvet. Akrylbeläggning erbjuder mängder av färgalternativ samt ger ett tåligt golv som är lätt att hålla rent.

Polyuretangolv har en viss mjukhet som minskar ljud men erbjuder samtidigt ett väldigt slitstarkt golv som inte kräver särskilt mycket underhåll. Polyuretangolv är kemikalieresistenta och enkla att hålla rena. Dessa golv används ofta i garage och parkeringshus eftersom dess flexibilitet tål slitage från exempelvis dubbar bättre än andra beläggningar.

 

Betongrenovering


Pierre Entreprenad utför också betongrenoveringar samt injekteringar. Bland de mer utmärkande reparationerna som vi utför, är betongrenovering av polyoner och andra bärande konstruktioner inom industri och tyngre konstruktioner.


Vänd er gärna till oss för renovering och lagning av:

 

 • Betonggolv
 • Balkonger och loftgångar
 • Bärande betongkonstruktioner
 • Betongsprutning
 • Vattentorn
 • Bassänger

 

Kolfiberförstärkning


Kolfiberförstärkning höjer hållfasthetsegenskaperna på betongkonstruktioner. Det är ett alternativ till (avväxlings) stål och framtidens material för att utföra avväxlingar i betongkonstruktioner. Enkelt förklarat kan man likna kolfiber med utanpåliggande armering.

Håltagning i betongkonstruktioner innebär att den försvagas och att dess hållfasthet minskar. Vi tar fram rätt dimensioneringsförutsättningar och förstärker betongen med kolfiberkomposit.

En kolfiberlamell som är 1,4 millimeter tjock motsvarar en 18 centimeters I-balk i stål. Detta innebär att vi kan förstärka en balk eller bjälklag utan att riva ner andra installationer. Detta förkortar byggtiden och är mindre platskrävande än stål och mer kostnadseffektivt jämförelse med stål.

Även om kolfibermaterialet uppfattas som dyrt och exklusiv så blir detta alternativ oftast billigare än stål på grund av den förkortade byggtiden samt problem med infästningar, grundförstärkningar och egenvikt – vilket man måste tänka på när man arbetar med stålbalkar.

Fördelar med metoden är att den utförs utan större ingrepp eller viktökning på konstruktionen, rostar inte, kan målas, har hög elasticitetsmodul och mycket högt motstånd mot utmattning.

Kontakt
Pierre Entreprenad
Atlasgatan 1, 802 86 Gävle
Telefon: 026-54 45 00
E-post: info@pierre.se

Org.nr: 556582-9784

FacebookYoutube

Pierre Entreprenad i Gävle AB • Atlasgatan 1, 802 86 Gävle
Tel: 026-54 45 00 • E-post: info@pierre.se

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.

PIERRE ENTREPRENAD

CONSTRUCTION SINCE 1959